Vardia bilförsäkring

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Försäkringsbolaget Vardia är en relativt nya aktör i den svenska försäkringsbranschen. Bolaget startade sin verksamhet så sent som 2011. Man har dock redan gjort avtryck. I april 2012 utsågs nämligen Vardia till årets sakförsäkringsbolag. Det är ingen dålig bedrift för en komplett nykomling. Vardia ingår i försäkringskoncernen Scandinavian Insurance Group som bedriver verksamhet i hela Skandinavien från huvudkontoret i Norge. I Sverige har man kontor i Stockholm, Luleå och Skellefteå.

Jämför innan du väljer!

Vi rekommenderar att du alltid jämför minst 3-4 försäkringsbolag innan du väljer försäkring till din bil. Att jämföra försäkringsbolag via Insplanet.se är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Men läs noga igenom avtalen och välj försäkring med omsorg.

Så här fungerar Vardia bilförsäkring

Hos Vardia kan du anpassa din bilförsäkring på många sätt. Först väljer du grundläggande omfattning, det vill säga trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. Därefter kan du justera flera av självriskerna och dessutom teckna ett antal tilläggsförsäkringar.

Du kan självklart teckna bilförsäkring direkt på Vardias webbplats. I varje moment av ansökan ser du precis hur dina uppgifter och eventuella tillval påverkar premien. Du börjar med att fylla i personnummer och registreringsnummer. Uppgifter hämtas då direkt från folkbokföringen. Sedan fyller du i uppgifter om boendeform, körsträcka per år och vilka självrisker du vill ha för trafik, stöld och vagnskada. När du är nöjd med din bilförsäkring är det bara att skicka in uppgifterna. Tecknar du även en hem- eller villahemförsäkring får du en rabatt på 20 procent på bilförsäkringen. Vill du få ner kostnaderna ännu mer kan du med fördel välja autogiro för dina premiebetalningar. Då slipper du nämligen aviseringsavgiften.

När det gäller premierna kan sägas att Vardia ligger mycket bra till i jämförelse med andra sakförsäkringsbolag. Dagens Nyheter gjorde i oktober 2012 en jämförelse av ett tiotal försäkringsbolag. Resultatet visade att Vardia för flera fall erbjöd den avgjort billigaste bilförsäkringen.

Tilläggsförsäkringar

Du kan teckna till totalt sex olika tilläggsförsäkringar till din bilförsäkring. Det handlar om assistansförsäkring, allriskförsäkring (drulle bil), parkeringsskada, hyrbilsförsäkring, trafikolycksfall samt djurkollision. Försäkringsmomenten parkeringsskada och djurkollision är i princip unika för Vardia.

Sakförsäkringsbolaget Vardia har bara funnits något år i Sverige – man startade faktiskt upp verksamheten så sent som 2011 – men företaget som ligger bakom Vardia, Scandinavian Insurance Group, har en mångårig historia. Moderbolaget har sitt säte i Oslo i Norge och har verksamhet i både Norge, Sverige och Danmark. Man ska alltid vara sunt skeptisk mot nystartade försäkringsbolag, men i Vardias fall är bolagets ålder alltså inget som ska ligga Vardia i fatet. Dessutom är det så att Vardia redan har fått en första utmärkelse. Under försäkringsbranschens prisutdelning (Insurance Awards) i april 2012 tilldelades Vardia titeln som ”årets sakförsäkringsbolag” i tuff konkurrens.

Vardia bilförsäkring

Vardia är ett försäkringsbolag som fokuserar på sakförsäkringar, det vill säga försäkringar för fordon, fastigheter, värdefulla föremål med mera. Bland fordonsförsäkringarna kan, förutom bilförsäkring, nämnas försäkringar för husvagn, husbil och släpvagn.

Vardias bilförsäkring består av de tre traditionella försäkringsmomenten trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen är den obligatoriska delen i bilförsäkringen, medan de övriga två är frivilliga.

När du vill teckna en bilförsäkring hos Vardia har du mycket stora möjligheter att anpassa din försäkring så att den passar både din bil och din plånbok på bästa sätt. När du har valt hur omfattande din försäkring ska vara i det stora perspektivet (till exempel halvförsäkring eller helförsäkring) kan du även justera självriskerna för stöld, trafik och eventuellt vagnskada (gäller bara helförsäkring). Sedan har du även ett stort antal tilläggsförsäkringar att välja mellan, däribland den för Vardia unika försäkringen för parkeringsskada.

Ansök direkt på nätet

Du kan teckna en bilförsäkring hos Vardia direkt på nätet. Du börjar med att fylla i registreringsnummer och personnummer. Därefter markerar du vilken boendeform du har och hur många kilometer du kör per år. Efter att du har valt självrisker och gjort eventuella tillval ser du exakt hur stor din månadspremie kommer att bli. Om du är nöjd med dina val är nästa steg att skicka in din ansökan.

1 svar på ”Vardia bilförsäkring”

  1. Hej!
    Jag har en bil registrerad på mitt företag. Den är försäkrad hos er. Såg att kostnaden gått upp ifrån 2900 till 3300 kr. Har fått pris ifrån annat försäkringsbolag under 3000 kr.
    Jag kör miljövänligt och säkert, under 1000 mil/år. Krockar inte och räknar inte med att råka ut för annan skada.
    Är intresserad av att få ner kostnaden så var vänlig och se om det går att göra något på årskostnaden.

Kommentarer är stängda.