Svedea – Stenskott och glasskada

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

När din bil har fått ett stenskott eller om bilrutan har krossats kan du få ersättning från glasförsäkringen vilket ingår i halvförsäkringen hos Svedea. Men ersättningen kan variera beroende på typ av skada och därför behöver du kolla upp i ditt försäkringsbrev vad som gäller.

Det här täcker glasförsäkringen

Eftersom ersättningen kan se olika ut tänkte vi i denna del ge dig en kort genomgång på vad glasförsäkringen täcker. Glasförsäkringen är en försäkring som täcker bilens sidorutor, vindrutor och bakruta. Du får ersättning om rutan har krossats helt eller om den har drabbats av en stenskottskada. Glasskadan gäller inte om rutan har skadats vid skadegörelse eller kollision.

Så går du tillväga

När ditt fordons glasruta fått en spricka, krossats eller drabbats av stenskott är det upp till glasmästaren att bedöma om hela rutan måste bytas ut eller om det räcker med en mindre lagning. Om hela rutan behöver ersättas kostar självrisken 1500 kronor. Men om det är en mindre skada kostar det inte dig något oavsett vilken typ av försäkring du har. Första steget när bilens glas har fått en skada är att använda ett stenskottsplåster. Om du inte har ett stenskottsplåster nära till hands går det bra med tejp. Sedan bokar du en tid för lagning hos Ryds Bilglas vilket är det företag som Svedea samarbetar med. Resten sköter försäkringsbolaget och glasmästaren. Det är viktigt att du åtgärdar skadan så snart som möjligt eftersom annars riskerar du att skadan blir större ju längre du låter det vara obehandlat.

Byte av vindruta: 1.500 kr

Laga stenskott: 0 kr

Anmäl din glasskada

Du ska alltid börja med att anmäla din skada innan du åker till verkstaden. Du kan sedan lämna din bil till en auktoriserad bilverkstad som arbetar med ditt bilmärke. Du kan också kontakta Ryds bilglas som finns att hitta överallt genom landet. Ryds bilglas har haft ett långvarigt samarbete med Svedea och kan hjälpa dig att byta vindruta eller laga ditt stenskott.

Länkar för att hitta rätt;

Länk till Svedea skadeanmälan

Tidsbokning Ryds bilglas – Anmäl skadan hos Svedea först.