Hyrbilsförsäkring som tilläggsförsäkring till bilförsäkringen

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Ibland är olyckan framme eller så går bilen bara helt enkelt sönder. Om du behöver bilen i jobbet eller för att skjutsa barn till och från skola och aktiviteter är det dock kanske mindre viktigt varför bilen är obrukbar. Om det är viktigt för dig att alltid kunna ha tillgång till bil kan en hyrbilsförsäkring vara ett lämpligt tillägg till din bilförsäkring.

Så här fungerar hyrbilsförsäkring

En hyrbilsförsäkring är en tilläggsförsäkring till din vanliga bilförsäkring. För att få teckna detta tillägg måste du normalt ha tecknat minst halvförsäkring för din bil.

Hyrbilsförsäkringen träder in när din bil måste komma till en verkstad som en följd av en maskin-, brand- eller vagnskada. Försäkringen gäller även om din bil skulle bli stulen. Viktigt att notera är att alla skador måste vara ersättningsbara enligt försäkringsvillkoren för halv- eller helförsäkringen.

Hur länge du får tillgång till hyrbil och hur stor del av kostnaden du får stå för själv beror på vilket försäkringsbolag du har, men du kan normalt sett räkna med att få tillgång till hyrbil i upp till 45 dagar och själv behöva stå för 25 procent av kostnaden. Du har ofta även alternativet att avstå från möjligheten att använda hyrbil. Då får du i stället en mindre summa (normalt 100 kr) i kontant ersättning per dag.

På bokningstjänsten Hyrbilar.nu kan du hitta priser och boka hyrbilar på nätet direkt.

Hyrbilsförsäkring priser

Det är främst åldern som avgör hur stor premien för hyrbilsförsäkringen blir. Ju yngre du är, desto högre blir premien. Vissa försäkringsbolag har en glidande skala, medan andra har fasta åldersgränser. Som en riktlinje kan sägas att om du är över 30 år gammal så betalar du mellan 350-450 kr per år för försäkringen. Om du i stället är under 24 år gammal betalar du mellan 700-800 kr per år. Som med alla andra försäkringar gäller att du har möjlighet att sänka kostnaden genom att samla flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag.