Så väljer du din bilförsäkring

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Har du köpt en bil? Det allra första, och viktigaste, du behöver göra efter ditt bilköp är att teckna en bilförsäkring. Innan du väljer din bilförsäkring är det bra att ta reda på exakt vad du betalar för och vad som innefattas av den. Du måste även avgöra vilken typ av försäkring du behöver. Här hittar du fyra faktorer som du kommer behöva ta hänsyn till innan du bestämmer dig för vilken bilförsäkring och vilket bolag som passar bäst för dig och din bil.

Teckna en trafikförsäkring

Det finns flera nivåer av bilförsäkringar. Den mest simpla försäkringen är trafikförsäkring, som också är obligatorisk. Trafikförsäkringen ger ersättning för skador som orsakas av ditt fordon, det gäller både på andra fordon och på personer. Eftersom att en trafikförsäkring är ett måste, behöver du betala dyra böter om din bil är påställd och du inte har försäkringen tecknad. Straffavgiften (trafikförsäkringsavgift) för att ha en personbil utan en trafikförsäkring är 180 kr per dag för en privat personbil.

Välja mellan halv-eller helförsäkring

När du ska bestämma dig för om du behöver en helförsäkring eller om det räcker med en halvförsäkring kan du börja med att utgå från värdet på din bil samt hur gammal den är. En halvförsäkring ger ersättning om din bil får skador vid stöldförsök samt om du behöver assistans men täcker inte skador på bilens kaross som orsakas av exempelvis olyckor eller skadegörelse. En helförsäkring innefattar allt som en trafikförsäkring, vagnskadeförsäkring och en halvförsäkring gör. Helförsäkringen täcker det mesta och ger det ultimata skyddet för din bil.

Jämför bilförsäkringar för ett bättre pris

Det är svårt att säga vad priset för en bilförsäkring är eftersom det skiljer sig en hel del mellan de olika försäkringsbolagen. Det avgörs dessutom av vem som är föraren, var någonstans du bor och hur bilen förvaras. För att säkerställa att du får det bästa priset och en försäkring som passar just dig och din situation är det alltid bra att jämföra bilförsäkringar innan du tecknar en. För att hitta den billigaste bilförsäkringen kan du kolla in billigastebilförsäkringen.nu där du snabbt och enkelt kan få fram vad det kostar att teckna en bilförsäkring hos de olika försäkringsbolagen vi har att välja mellan.

Samla dina försäkringar och få rabatt

Om du väljer att samla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag får du ofta ett bättre pris på dina försäkringar. Denna rabatt kallas samlingsrabatt. Att teckna bilförsäkring hos samma bolag som du har dina andra försäkringar hos, gör att du kan få ett bättre pris på samtliga försäkringar hos dem, även din bilförsäkring. Detta är en faktor som är bra att ta hänsyn till när du jämför priser.