Länsförsäkringar – Stenskott och glasskada

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Om ditt fordon har drabbats av ett stenskott eller någon annan typ av glasskada ska du börja med att leta upp en glasmästare eller en verkstad vilket länsförsäkringar kan hjälpa dig med. Det första steget är alltså att försöka åtgärda skadan och du behöver inte anmäla skadan till länsförsäkringar. Det finns glasmästare på de flesta orterna. Men innan du bokar en tid hos en verkstad för att åtgärda skadan är det bra om du kontrollerar att dina försäkringar är aktuella. Väl på plats fyller du i en skadeanmälan och blir informerad om självrisken.

Vad täcker försäkringen?

Är länsförsäkringar ditt försäkringsbolag krävs det att din bil är minst halvförsäkrad för att du ska kunna få ersättning där det drabbade glaset byts ut om det exempelvis fått ett stenskott. Om glasskadan är så pass stor att det inte går att laga behöver du betala en självrisk på 1500 kronor. Men om rutan går att reparera blir självrisken lägre. Därför behöver du kolla upp vad som gäller i ditt försäkringsbrev eller villkoren. Glasförsäkringen ersätter inte de skador som uppstått vid ett inbrott eller om ditt fordon har ett panoramatak.

Byte av vindruta: 1.500 kr

Lagning av stenskott: 0 kr

Åtgärda så snabbt som möjligt

Om ditt fordons glasruta blir drabbat av stenskott ska du så snabbt som möjligt laga rutan eftersom risken blir mindre att rutan går sönder och spricker. Ju längre du kör runt med ett stenskott desto större kommer sprickorna att bli vilket i värsta fall kan leda till att hela rutan får sprickor och måste bytas ut.

Anmälan och tidsbokning

Länk till Länsförsäkringar skadeanmälan

Anmäl din glasskada hos Länsförsäkringar innan du bokar tid för reparation.

Tidsbokning av glasskada

Länsförsäkringar har ett brett samarbete av verkstäder som kan laga din vindruta. Du kan snabbt och enkelt boka tid hos följande verkstäder.

  • Ryds bilglas
  • Glas kedjan
  • Carglass
  • Samglas

Se alla verkstäder Länsförsäkringar samarbetar med