Förberedelser med bilen inför bilsemestern

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Oavsett om du planerar att åka på en bilsemester till utlandet, göra en rundtur till olika orter i Sverige eller använda bilen för kortare utflykter under sommaren, är det klokt att göra några förberedelser med bilen. Ju fler mil du ska åka, desto viktigare är det givetvis att du ser till att bilen är i toppskick.

Städning och tvätt

Innan du ger dig ut på vägarna gör du gott i att städa och tvätta bilen. Det är roligare att åka på bilsemester om du har en ren och nystädad bil. Dessutom frigör du ju plats i bilen om du städar undan prylar som du inte behöver under resan.

Glöm inte att kolla oljan

Det sista du vill ska hända på bilsemestern är att bilen helt stannar och blir obrukbar. Om oljan skulle ta slut i bilen kan just detta hända. Gör därför en ordentlig kontroll av hur oljenivån ser ut i bilen innan du ger dig iväg, även om du gjorde kontrollen för bara någon eller några dagar sedan. Bilar är nämligen inte helt pålitliga. De kan plötsligt börja dra mer olja utan att det finns någon tydlig anledning. Tänk också på att det är smart att ta med sig en eller ett par liter extra motorolja i bilen.

Kylarvätska och spolarvätska

Du kontrollerar säkert nivåerna på kylarvätskan och spolarvätskan då och då, men gör gärna en extra koll innan du påbörjar bilsemestern. Lägg gärna några liter extra spolarvätska i skuffen. Det är inte roligt att köra bil i svåra förhållanden om det inte finns någon spolarvätska i bilen.

Glöm inte att ta med dessa saker i bilen

Allt kan hända på en bilsemester, så det är klokt att vara ordentligt förberedd. En varningstriangel ska du givetvis ha i bilen. Detsamma gäller reservdäck och verktyg för däckbyte. Se också till att det finns filtar, några flaskor vatten och något att äta i bilen.

Självklart ska du se till att ha ett tillräckligt skydd genom bilförsäkringen. Kolla med försäkringsbolaget vilka tilläggsförsäkringar som finns, assistans och hyrbil är bra att ha genom bilförsäkringen om det skulle inträffa något med bilen.