Glasskada Volvia försäkring

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Volvia är den bilförsäkring du antagligen har om du har ett fordon av märket Volvo.
Om du har försäkringsbolaget Volvia får du ersättning för att åtgärda stenskott, sprickor och andra skador på ditt fordon oavsett om fordonet är hel eller halvförsäkrad.

När bilen fått en glasskada

När din bil har fått någon typ av glasskada ska du börja med att fotografera skadan. Därefter skickar du in bilderna via Volvia appen eller tar kontakt med din närmaste Volvoverkstad för att få rätt hjälp att åtgärda den aktuella glasskadan. Självrisken för en glasskada kostar 100 kronor om du lagar glasrutan hos en auktoriserad Volvoverkstad. Men om glasskadan är större och du behöver byta ut hela glaset ligger självrisken på 1600 kronor.

Byte av vindruta: 1.600 kr

Lagning av stenskott: 0 kr (Gäller hos auktoriserad Volvoverkstad)

Om bilen har ett glastak och du har fått en skada på det kan du få ersättning via personvagnsgarantin eller vagnskadeförsäkringen.

Det är viktigt att du åtgärdar problemet i tid. Annars finns risken att skadan blir ännu värre och att du i värsta fall behöver byta ut hela glasrutan. Det är särskilt viktigt att du åtgärdar en skada som sitter på vindrutan eftersom den säkerställer sikten framåt.

Du ska alltid kontakta din närmaste Volvoverkstad när du behöver hjälp med att laga en glasruta eller byta ut den. På verkstaden finns alla delar behövs och de som arbetar där har en utbildning som gör att de kan åtgärda skadan på bästa sätt och du lämnar din bil i trygga händer. Så snart som skadan är åtgärdad och du hämtat ut fordonet kan du börja använda bilen igen.

Anmälan och tidsbokning

Länk till Volvia skadeanmälan

Anmäl din glasskada hos Volvia innan du bokar tid för reparation

Tidsbokning hos Volvo verkstad

Efter din skadeanmälan kan du nu boka tid hos en auktoriserad Volvoverkstad. Du kan enkelt hitta en Volvo verkstad i ditt närområde genom att följa länken nedanför. Lycka till med din glasskada och hoppas att vår information var glasklar.

Hitta din närmaste volvohandlare