Trygghansa – Stenskott och glasskada

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

När ditt fordon blivit drabbad av en glasskada betyder det att någon av rutorna har fått en spricka, krossats eller fått ett stenskott. Du ska anmäla skadan så snabbt som möjligt till Trygghansa om det är ditt försäkringsbolag. Oavsett om du har en helförsäkring eller en halvförsäkring så täcker den både lagning av stenskott och byte av bilglas. Däremot kan självrisken variera och du behöver själv kolla upp i ditt försäkringsbrev vad som gäller.

Självrisk vid glasskador

Här nedanför kan du hitta uppgifter om vad det kostar i självrisk att byta sin vindruta eller laga ett stenskott. Priserna varierar lite beroende på vilken typ av försäkring du har.

Åtgärda så snabbt som möjligt

Det bästa du kan göra är att åtgärda skadan så snabbt som möjligt. Om du kör runt med en skada eller en spricka kommer den att bli större ju längre tiden går och det kan sluta med att hela rutan behöver ersättas. Därför ska du se till att laga skadan så snart som möjligt och oftast tar det inte mer än en halvtimme för att laga skadan.

Så går du tillväga

Till att börja med ska du täcka över skadan med ett stenskottsplåster för att minska risken att skadan blir värre. Du kan beställa gratis stenskottsplåster hos Ryds bilglas. Därefter bokar du en tid hos Trygghansas samarbetspartner vilket är Ryds bilglas. De sköter all typ av kontakt med Trygg hansa och det enda du behöver göra är att lämna in fordonet. När du lämnar in din bil blir du erbjuden ett ersättningsfordon under tiden bilen är på lagning. Förutom att du kan låna en bil kan du också låna en elcykel eller en elsparkcykel.

Stenskott

  • Beställ gratis stenskottsplåster
  • Vid stenskottslagning behöver du inte lämna skadeanmälan. Du kan bara boka en tid hos Ryds bilglas och få ditt stenskott lagat. Ryds bilglas kommer sköta all kontakt mot ditt försäkringsbolag Trygghansa.

Byte av vindruta

Har du en trasig vindruta? Eller har du fått en annan glasskada på din bil ska du göra en skadeanmälan hos Trygghansa innan du påbörjar tidsbokning.