Rätt bilförsäkring för ditt fordon

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

När du köper en bil är det viktigt att du tecknar en bilförsäkring. För att hitta den försäkring som är bäst för dig och ditt fordon kan du jämföra de olika priserna samt villkoren för vad som gäller vid skador och olyckor i trafiken. Med en bra bilförsäkring kan du känna dig trygg och säker ute på vägarna.

Välj rätt bilförsäkring

Det finns tre huvudtyper av bilförsäkringar. Vad som innefattas i de skiljer sig mellan de olika  försäkringsbolagen. Vilka försäkringar du ska välja beror på hur gammal din bil är, fabrikat och vilket skick den är i.

Trafikförsäkring

Det är obligatoriskt enligt lag att ha en trafikförsäkring tecknad för en bil som är påställd och i trafik. Trafikförsäkringen täcker enbart skador som du och ditt fordon orsakar på andra fordon eller personer.

Halvförsäkring

När du har en halvförsäkring täcker den inte bara för skador som du orsakat på andra personer och fordon, den täcker även skador som uppstår vid stöld, brand samt maskinskador. Du får dessutom ersättning om glaset på bilen blir skadat eller om du skulle behöva bärgning.

Helförsäkring

En helförsäkring är det bästa skyddet för din bil. Den innefattar allt det som en trafikförsäkring och en halvförsäkring gör men ger dig dessutom vagnskadeförsäkring. Den ger dig rätt till ersättning om skador uppstår på ditt egna fordon, till exempel vid olycka eller skadegörelse.

Jämför bilförsäkringar

För att hitta den bilförsäkring som är bäst för dig och dina behov är det alltid bra att jämföra de olika sorters bilförsäkringarna innan du väljer att teckna din försäkring. Det är inte bara priset som skiljer dem åt. När du ska välja din bilförsäkring är det viktigt att du förstår vad som innefattas av din försäkring och inte. Även försäkringspremien kan skilja sig en hel del mellan de olika. För att hitta billiga bilförsäkringar kan du snabbt och smidigt jämföra försäkringar hos Payup.

Faktorer som avgör priset på bilförsäkring

Förutom vilken försäkring du väljer att teckna – halvförsäkring eller helförsäkring, finns det flera andra faktorer som avgör vilket pris du får på din bilförsäkring.

– Typ av bil samt årsmodell

Kostnaden för reparation kan variera kraftigt mellan de olika fabrikat och årsmodellerna. Därför varierar även priset på bilförsäkringen beroende på vilken modell du har.

– Ålder på föraren

Du som är äldre och har mer erfarenhet av bilkörning får vanligtvis ett billigare pris på din bilförsäkring än du som är yngre.

– Körsträcka

Kör du mycket och långt med din bil ökar därmed risken för skador och priset på din bilförsäkring blir högre än om du inte använder din bil mycket.