Bildelning med guldkant

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Det finns massor av nya bildelningsföretag och de sprider sig som löpeld runt om i Europa. Företag som DriveNow, Car2Go och Ubeeqo blomstrar överallt. De finns i städer som Berlin, Paris, Bryssel och Stockholm. Man ser dem på varenda gata.
Många rapporter visar hur detta kommer förändra hur vi använder bilar i framtiden och man ser redan nu att det blir lönsamt att sälja sin bil och istället använda bildelningstjänster. DriveNow har en gedigen flotta med allt från Mini Coopers till BMW X modeller och Car2Go storsatsade redan förra året på att uppgradera sin flotta från bara Smart Cars till Mercedes. Detta uppskattades av de flesta användare men samtidigt började folk längta efter att få köra ännu finare bilar. Vi människor är kända för att vi aldrig bli nöjda.

Bildelning – lyxigare bilmodeller

Begärt att köra roligare och lyxigare bilar försöker man snabbt att stilla. Nu kommer det en rapport från Mercedes och Car2Go där de säger att de skall testa att ställa ut ett par AMG modeller i Hamburg och i München. Från och med nu i november skall alltså 5 st Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC att ställas ut i dessa två städer. Smaka på den du!
Då återstår frågan som de flesta av oss ställer oss. Kommer det vara värt att äga en egen bil i framtiden när även nu sportbilar kommer ut för bildelning? Företag som Viköperdinbil ser redan nu en trend där människor inte längre ser värdet i att ha en egen bil. Tony Sheba, ekonomiprofessor på Stanford, säger att 95% av befolkningen inte kommer äga en egen bil 2030*. Han säger också att elbilsdelning kommer att vara fyra gånger billigare än att faktiskt köpa en egen bil, detta då räknat per kilometer. Amerikanska familjer kommer kunna spara upp till $5,600 per år på att bara använda sig av bildelningstjänster.
En annan viktig aspekt att tänka på hur miljön kommer påverkas om vi istället använder dessa tjänster. Med mindre bilar på vägarna sjunker också utsläppen och vi kommer få en renare värld.