Hur ska man tänka i valet av bilförsäkring

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Det kan ibland vara lite komplicerat att veta vilken bilförsäkring du ska välja till din bil. En av de vanligaste funderingarna man har är vilken typ av försäkring man ska välja beroende på värdet av det fordonet man försäkrar. Du har kanske köpt dig en äldre Volvo för 15000 kr och tvekar i valet på ifall du ska välja en trafik, halv eller helförsäkring. Det är lätt att man tänker att olyckor händer inte mig, och väljer trafikförsäkringen för att spara in i plånboken. Men mitt tips är att fråga dig själv hur mycket du har råd att förlora. Vad händer ifall du kör in i en lyktstolpe och bilen blir skrot? Kommer du till jobbet dagarna efter, kan du hämta barnen på dagis och finns kapitalet att köpa en ny bil. Om du inte klarar vardagen utan bil så borde du ta en helförsäkring. Många stirrar sig blinda på bilens värde, jag ställer istället frågan ”hur mycket kan du förlora”. Vill du veta mer om vad som gäller angående trafik, halv och helförsäkring?

Jämför priser hos de olika försäkringsbolagen

Det finns pengar att spara genom att jämföra bilförsäkringar på nätet. Du kan lätt och smidigt skriva in ditt registreringsnummer och söka bland marknadens försäkringsbolag och hitta en deal som passar dig bra. Tänk dock på att priserna på bilförsäkringar skiftar väldigt mycket varje år man jämför då försäkringsbolagen justerar sina priser för att matcha varrandra. Den försäkringen du hade förra året kan nu vara dyr, och du bör jämföra priser igen när det är dags att förnya den.

Det finns även en möjlighet att sänka priset på bilförsäkringen genom att hitta försäkringsbolag som har speciella riktlinjer på försäkringen. Du kan exempelvis hos ett bolag få en billigare försäkring ifall ingen under 25 år kör bilen. Vissa bolag har regler på hur mycket du kör varje år och kan på detta vis erbjuda en billigare bilförsäkring. Jag vet också vissa försäkringsbolag erbjuder en stigande rabatt till kunder som kör skadefritt år efter år.

Billigaste försäkringen är inte alltid bäst

Som allt annat är inte priset det viktigaste. Det gäller att du hittar en bra bilförsäkring där andra kunder har varit nöjda och sagt sitt. Du kan hos Konsumenternas.se hitta en oberoende jämförelse utav Sveriges alla stora försäkringsbolag. Du kan se stora skillnader på betygen hos de olika försäkringsbolagen. Du får helt enkelt ställa dig frågan hur mycket är dessa betyg värda när du ska välja bilförsäkringen på din bil.