Tips för billigare bilförsäkringar

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

För att hitta billiga bilförsäkringar beror det på vilket försäkringsbolag man väljer. Men det finns  mycket du kan göra själv för att få en billigare bilförsäkring. Här presenterar vi 7 nyckelfaktorer som avgör hur mycket din bilförsäkring kostar. Följ dessa råd och du kommer hitta en billigare bilförsäkring.

Montera ett billarm

Montera ett godkänt larm och stöldskydd, till exempel ett billarm från Cargard. Höjd säkerhet för din bil bör bidra till att sänka kostnaden för din bilförsäkring. Vissa försäkringsbolag förespråkar även avancerade spårningssystem med gps innan de kommer att försäkra dyra bilar.

Välj självrisk för bilförsäkringen

Ändra självrisken som du betalar när du behöver nyttja bilförsäkringen. Väljer du att betala en högre självrisk i händelse av en olycka desto lägre blir din försäkringspremie.

Kontrollera din körsträcka

Kontrollera din körsträcka så att du inte betalar för extramil i onödan. Om du till exempel byter du jobb och har en kortare väg till arbetet du kan spara pengar genom att välja lägre körsträcka. Gör en uppskattning på hur många mil du verkligen kommer att behöva, men tänk på att inte vara för snål med milen så att du överskrider din avtalade körsträcka. Det kan bli kostsamt vid en bilolycka.

Minimera dina försäkringstillägg

Välj bara att få en hyrbil eller juridiska kostnader betalda om du verkligen behöver dem, eftersom de kan öka din försäkringspremie. Ju mindre försäkringsbolaget behöver erbjuda i händelse av en olycka, desto lägre försäkringskostnader.

Parkera bilen i ett låst garage

Håll din bil parkerad i ett låst garage över natten om du har möjlighet. Att ha bilen i ett låst parkeringsgarage är en faktor som minskar försäkringspremien. Mer än 50% av fordonsstölder inträffar under natten, så om din bil är säkert parkerad är det logiskt att du får en billigare försäkring. Om du inte har tillgång till ett garage, anses även parkering på en uppfart vanligtvis som en lägre risk än parkering på gatan. Det är mindre sannolikt att vandalism, stöld eller oavsiktlig skada uppstår när bilen inte är parkerad efter vägen.

Bli en bättre och mer erfaren bilförare

Om du är en ung bilförare som skaffa din första bilförsäkring kan du räkna med en högre försäkringspremie. För att få en lägre bilförsäkring ska du alltså se till att bli äldre. Detta är nu självklart inget man kan ändra på snabbt, det tar den tid det tar. Men se till att du inte råkar ut för några bilolyckor under ditt liv som bilförare, då kan din försäkringsbonus försvinna. Alltså ju äldre du är och inga tidigare nyttjanden av bilförsäkringar, desto billigare bilförsäkringar kommer du kunna få.

För att bli en bättre förare ska man ständigt hålla sig i form, öva upp din färdighet med praktiska körövningar inom följande områden:

* Stadskörning

* Landsvägskörning

* Körning i alla väder

* Körning på natten

* Parkering av bil

* Motorvägskörning

Samla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag

Genom att välja samma försäkringsbolag för alla dina försäkringar kan du ofta få rabatter och hamnar i bättre förhandlingsläge, vilket kan leda till att du får en billig bilförsäkring. Detta kan gälla om du har tex din villaförsäkring, mc-försäkring och bilförsäkring på samma bolag. Om försäkringsbolaget även har bolån (Länsförsäkringar med flera) kan även det gälla, generellt gäller ju fler produkter från samma försäkringsbolag desto bättre pris.