Så är bilförsäkringen uppbyggd

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

Så är bilförsäkringen uppbyggd – trafikförsäkringen

Så är bilförsäkringen uppbyggd: En bilförsäkring är indelad i tre kategorier varav trafikförsäkring är den första. Det enda en trafikförsäkring skyddar mot är skada orsakad av dig som förare på andras egendom. Detta inkluderar saker som bilar, hus, djur, människor osv. Denna försäkring är det lag på att ha för alla personer som äger en bil. Det innebär att de som kör bilen är försäkrade genom bilförsäkringar inom kategorin trafikförsäkring. Trafikförsäkringen är alltså den första delen i hur bilförsäkringen är uppbyggd.

Så är bilförsäkringen uppbyggd – halvförsäkring

Halvförsäkring är den vanligaste typen av bilförsäkring i Sverige då den täcker relativt mycket sett till sitt pris. Det är den andra delen i hur bilförsäkringen är uppbyggd i det svenska försäkringssystemet. En halvförsäkring har som syfte att täcka skador orsakade vid stöld, brand eller olyckor på bilen man äger. Alltså, om någon bryter sig in i din bil och stjäl din stereo till exempel så är halvförsäkringen till för att täcka dessa kostnader du nu står inför när du behöver köpa en ny stereo, laga eventuella förstörda fönsterrutor eller något annat som blev förstört under inbrottet. Detta är den andra delen av bilförsäkringen och hur den är uppbyggd.

Så är bilförsäkringen uppbyggd – vagnskadeförsäkring

Vagnskadeförsäkring är den tredje delen i pusslet hur bilförsäkringen är uppbyggd i Sverige. Det är en av de mest täckande försäkringar då den även täcker skador på vagnen som blir orsakade av olyckor som du är skyldig till. Utöver detta så täcker en vagnskadeförsäkring även allting som en halvförsäkring täcker, dvs skador vid inbrott, brand, eller trafikolyckor. Därför kallas även vagnskadeförsäkringen också för helförsäkring då den täcker i stort sett alla skador man kan orsaka på bilen. Alltså, så är bilförsäkringen uppbyggd.

Lämna en kommentar