Gjensidige – Stenskott och glasskada

Zmarta

Gör som 500.000 stycken andra svenskar, jämför och byt bilförsäkring hos Zmarta.se. Helt kostnadsfritt kan du jämföra försäkringar och få erbjudanden från Länsförsäkringar, ICA försäkring, Gjensidige, Dina försäkringar och flera andra välkända försäkringsbolag.

Störst inom försäkringar

4,7 / 5 i betyg hos Trustpilot.com

Kostnadsfritt & utan förbindelse

När du får en glasskada på ditt fordon ska du vända dig till Gjensidiges samarbetspartner för att åtgärda skadan. Du behöver alltså inte upprätta en skadeanmälan hos Gjensidige innan, utan detta löser Ryds bilglas åt dig.

Så går du tillväga

Om din bil har blivit drabbad av en glasskada ska du vända dig till Ryds Bilglas för att åtgärda problemet. Ryds Bilglas är Gjensidiges samarbetspartner och de kan hjälpa dig med att laga stenskott eller byta ut hela rutan om det är nödvändigt. Ryds bilglas finns på de flesta orter runt om i hela landet. Du lämnar in fordonet hos dem och om du behöver byta ut hela bilrutan erbjuder de dig även en lånebil. I samband med att du hämtar ut din bil betalar du självrisken. Självrisken är 1.500 kr vid byte av vindruta och 0 kr vid lagning av stenskott enligt den prislista vid hitta hos Ryds bilglas.

Byte av vindruta: 1.500 kr

Laga stenskott: 0 kr

Åtgärda skadan i tid

Det är viktigt att du så snart som möjligt lämnar in din bil hos en glasmästare om den exempelvis har fått ett stenskott. Ju längre du låter skadan vara obehandlad, desto större kommer skadan bli vilket kan sluta med att du behöver byta ut hela rutan. När din bil har fått en skada på någon av glasrutorna ska du täcka över det drabbade området. Det finns stenskottsplåster du kan få gratis om du beställer det hos Ryds bilglas. Men om du inte har ett stenskottsplåster nära till hands kan du använda tejp. Därefter ska du kontakta din glasmästare för att få en tid så snart som möjligt. Om det är ett stenskott brukar det inte ta mer än 30 minuter för att laga problemet.

Boka tid för byte av vindruta eller stenskottslagning

  • Rydsbilglas.se – Här kan du läsa mer om vad som gäller hos Rydsbil glas ifall du har har Gjensidiges försäkring. Du har alltid tillgång till fri lånebil eller el-cykel när du lagar din glasskada hos Ryds bilglas.